Sunday, 28 August 2016

Dutch Open 2016 International Pencak Silat Event

Pada 27 dan 28 Ogos yang lepas, bertempat di Roermond, Nertherlands, Pengerusi Pertubuhan Seni Gayung Fatani Malaysia (PSGFM) telah diberi kepercayaan oleh pihak Persekutuan Silat Kebangsaan Malaysia (PESAKA) untuk mengetuai pasukan Malaysia ke Dutch Open 2016 International Pencak Silat Event.  Berikut adalah beberapa keping gambar yang dikongsikan oleh beliau untuk tatapan bersama ahli-ahli PSGFM:

Membuat persembahan bersama Jurulatih PSGFM German/France, Cikgu Matthias di kejohanan.  Cikgu Matthias sedang mempamerkan bunga sembahnya.

Bersilat pulut di Netherlands bersama Cikgu Matthias.

Mengakhiri persembahan silat pulut dengan bunga sembah.

Bergambar kenang-kenangan bersama Cikgu Matthias.  Cikgu Matthias adalah pemegang Bengkung Hitam Jalur Putih Dua (Jurulatih).  Beliau mendapat bimbingan setiap tahun di Malaysia dari Cikgu Halim Hamit, Timbalan Guru Utama PSGFM.

Bergambar kenangan bersama pasukan Malaysia.

Bergambar kenangan Duta Indonesia di Nertherlands.

Bergambar kenangan bersama Duta Malaysia di Nertherlands, Datuk Ahmad Nazri Yusof

Bergambar kenangan dengan pengurusan Pasukan Malaysia dan keluarga Duta Malaysia di Nertherland.  Berbaju Persatuan Cekak Malaysia, berbengkung merah adalah Datuk Rosman Mat Deli, berjaket Malaysia adalah Datuk Osman Nok.2 comments:

Audran Le Guillou said...

Terima kasih atas kepercayaan Cikgu Zaihan pengurusi PSGFM & Cikgu Halim Timbaln Guru Utama PSGFM kpd kelab Culture Silat di Perancis :)

Izhar Mat Isa said...

Terbaik Culture Silat!